Grøn og social ansvarlighed

Venti og den cirkulære tankegang

Venti har fokus på den grønne omstilling. Og vi brænder for at arbejde cirkulært.CSR politik

 

Hos Venti lægger vi stor vægt på social ansvarlighed og vores sponsorater og samarbejder indgår som en del af vores samlede sociale ansvar.

Venti støtter hvert år en række velgørende formål. Vores sponsorater er en god måde, hvorpå vi kan støtte op om værdier, vi finder vigtige. I år har vi valgt at støtte op om nedenstående velgørende formål.

Venti støtter ikke kun store velgørende formål, men støtter også gerne gode projekter og initiativer i lokalmiljøet.

 

 

 

Klimaorienterede tiltag

Hos Venti er vi stolte over at være medlem af Miljøvenlig Pakning!

 

Sådan gør Miljøvenlig Pakning en forskel

Miljøvenlig Pakning er startet på baggrund af et samarbejde mellem flere virksomheder, der alle synes, at det er vigtigt, at vi passer på klodens ressourcer. ALBE Emballage A/S og Dania Emballagesom står i spidsen for projektet, har mere end 30 års erfaring med rådgivning og salg af emballage, og gør en ære ud af at rådgive om miljøvenlig emballering og pakning – deraf kommer visionen til projektet:
At gøre en indsats for at alle virksomheder, der sender pakker, pakker med omtanke for miljøet.

Grundtanken med Miljøvenlig Pakning er, at samle virksomheder der deler samme omtanke for miljøet – og på samme tid sprede budskabet samt kendskabet til den indvirkning emballage har på jordens ressourcer.
Desuden ønsker Miljøvenlig Pakning på bedst mulig vis at vejlede virksomheder i hvordan de pakker miljøvenligt.

Hertil har Miljøvenlig Pakning udarbejdet et sæt råd og retningslinjer, som alle virksomheder, der er med i Miljøvenlig Pakning, følger.
Nogle virksomheder følger alle rådene til punkt og prikke, mens andre virksomheder følger nogle af rådene.
Det vigtigste er, at man som virksomhed gør noget aktivt for at skåne miljøet – også selvom det betyder, at man så ikke kan vælge den nemmeste, letteste eller billigste løsning.

Læs meget gerne mere her: miljøvenligpakning.dk - måske er det også noget for din virksomhed!

 

 

 

Venti vil også være vild med vilje !!

 

Derfor har vi nu sået vildeng-blanding fra Wiild på flere af vores grønne områder.

Wiild dyrker selv blomsterne i Danmark på deres marker forskellige steder i Nordsjælland. Herfra høster de frøene fra planterne.

Blandingen består af frø fra 28 vilde arter, der har deres oprindelse i Danmark.

Det fremmer biodiversiteten, og er præcis den livgivende næring insekter, bier og sommerfugle, har så meget brug for.

Alle blomster er dyrket miljøbetinget uden kemiske hjælpestoffer.

 

Nu venter vi tålmodig på at se, vores nye vildeng titte frem :) 

 

Læs evt. mere hos Wiild HER.

VENTI har 100% GRØN STRØM FRA VINDMØLLER !

Vindmøller, og den energi de laver, er en CO2-neutral energikilde. Derfor er vi hos Venti så glade for, at al den el, som vi har brugt siden d. 1/4-2022 og fremefter kommer 100% fra danske vindmøller !!

 

HVORFOR ER DET VIGTIGT?:


Det er vigtigt, fordi vi hos Venti ønsker at være med til at skubbe udviklingen i en grønnere retning. Natur-Energi kæmper for en 100% fossilfri energiforsyning i Danmark, og det taler lige ind i den passion, vi har hos Venti.

Vi ønsker at arbejde aktivt for at forbedre klimaet og sikre vores og vores børns fremtid, og her er klimavenlig strøm et naturligt skridt på vejen, sammen med vores mange andre grønne initiativer. Vi mener, at der skal handling bag ordene, og Venti tager aktiv del i at drive bæredygtige og ansvarlige initiativer i virksomheden. (Læs fx mere her: Samarbejde med The Upcycl , her: Venti og cirkulær affaldssortering  og her: grøn case om Nyborg Strand )

  

EKSTRA GODT FORMÅL!

Venti får nu ikke blot grøn strøm, men faktisk grøn strøm med et godt formål!
Gennem vores el-aftale donerer vi 20 kroner om måneden til organisationer, der arbejder for at beskytte natur og dyreliv i hele verden. Dermed støtter vi tætte samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp, WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove, som alle hjælper, der hvor nøden er størst.

Derudover bidrager vi via vores el-aftale til lokale, danske klimahelte, som i deres hverdag gør en særlig indsats for at passe på naturen, leve bæredygtigt eller lignende.

Det er da grøn energi, når det er bedst !!

 

Læs evt. mere om Natur-energi her natur-energi.dk 

 

 

 

Samarbejder med fokus på det cirkulære

The Upcycl

At sikre en mere bæredygtig fremtid er et fælles ansvar. Der er behov for, at vi dyrker de bæredygtige fællesskaber og afsøger mulighederne for at gå nye veje.

 

Hos Venti arbejder vi med at nedbringe vores affald og vores restmaterialer. Vi ønsker at bidrage til at nedbringe CO2-aftrykket. Det er derfor vigtigt for os at være medlem hos THE UPCYCL, der arbejder for at fremskynde den cirkulære brug af restmaterialer fra virksomheder verden over.

Via samarbejdet arbejder vi for, at vores restmaterialer får nyt liv i andre virksomheder. Vi brænder for at få genanvendt så meget som muligt af vores skrot, og derfor er det vigtigt for os, at indgå i arbejdet med The Upcycl. Vi kan nemlig kun være cirkulære sammen.

 

Læs mere om vores medlemskab hos The Upcycl HER 

 

 

SPONSORATER

 

Kræftens Bekæmpelse

Venti er erhvervspartner i Kræftens Bekæmpelse. 1 ud af 7 danskere rammes af kræft, mens de er på arbejdsmarkedet. Den kedelige statistik vil Venti gerne være med til at vende, fordi vi har prøvet at miste en kollega til den frygtelige sygdom. Venti deltager aktivt i kampen mod kræft i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

 

Red Barnet

Hos Venti ønsker medarbejderne at støtte op om en god sag, som giver mening og gør en forskel. Medarbejderne er enige om, at alle børn har ret til en god og tryg opvækst, og vi har derfor valgt at støtte Red Barnet, som arbejder for at give børn et bedre liv i Danmark og i resten af verden.

 

Kulturhuset Skanderborg

Venti er Firma+ sponsor af Kulturhuset Skanderborg, og støtter dermed op om det lokale kulturliv.

Sponsoratet kommer medarbejderne hos Venti til gode, idet de har adgang til mange spændende oplevelser i Kulturhuset.