Venti får nu 100% grøn strøm !!

mandag 11.04.2022

Venti får nu 100% grøn strøm fra vindmøller !

Vindmøller, og den energi de laver, er en CO2-neutral energikilde. Derfor er vi hos Venti så glade for, at al den el, som vi har brugt siden d. 1/4-2022 og fremefter kommer 100% fra danske vindmøller !!

 

Hvorfor er det vigtigt?:


Det er vigtigt, fordi vi hos Venti ønsker at være med til at skubbe udviklingen i en grønnere retning. Natur-Energi kæmper for en 100% fossilfri energiforsyning i Danmark, og det taler lige ind i den passion, vi har hos Venti.

Vi ønsker at arbejde aktivt for at forbedre klimaet og sikre vores og vores børns fremtid, og her er klimavenlig strøm et naturligt skridt på vejen, sammen med vores mange andre grønne initiativer. Vi mener, at der skal handling bag ordene, og Venti tager aktiv del i at drive bæredygtige og ansvarlige initiativer i virksomheden. (Læs fx mere her: Samarbejde med The Upcycl , her: Venti og cirkulær affaldssortering  og her: grøn case om Nyborg Strand )

 

Hvordan produceres den grønne strøm?


Den mekaniske energi der skabes, når vingerne roterer (vindenergi), bliver sendt videres til en gearkasse. Herfra bliver energien sendt videre til en generator, som omdanner det til elektrisk energi, som herefter kan sendes ud på elnettet.

Den helt store fordel ved vindenergi er, at det både er en vedvarende og klimavenlig energikilde. Selvom det ikke blæser lige meget alle steder i Danmark, er forholdene i det meste af Danmark optimale til vindmøller.

Danmark er også meget anerkendt for vores store arbejde med vindmøller og vindenergi i hele verden. Som det første land i verden fik vi i Danmark i 1991 en havvindmøllepark. Siden da er der kommet endnu flere havparker til. Vejrforholdene ude på havet er helt optimale for vindmøller, da der ikke er meget, der kan forstyrre vinden.

 

 

Hvordan ved vi, at vores strøm er grøn? – der findes jo kun ét fælles elnet i Danmark..

Der findes kun ét fælles elnet i Danmark. Det betyder, at den strøm der kommer ud af vores stikkontakter, er en blanding af grøn strøm (der produceres af vedvarende energikilder som fx vindmøller) og ”traditionel” sort strøm (der er produceret på fx kulkraftværker).

Fordi strømmen blandes sammen i det fælles ledningsnet, har det været nødvendigt at oprette det, der hedder oprindelsesgarantier.

Oprindelsesgarantier er certifikater, der udstedes af det statsejede Energinet på den mængde grøn strøm, de vedvarende energikilder har produceret og leveret til det fælles elnet. Derfor ved vi hos Venti, at vi forbruger 100% grøn strøm.

 

Hvordan fungerer det i praksis?


I praksis fungerer det ved, at vores her og nu-forbrug "låner" blandet strøm af det fælles ledningsnet, hver gang vi hos Venti tænder for en stikkontakt.

Natur-energi holder regnskab med den strøm Venti forbruger, og køber den tilsvarende mængde fra danske vindmøller via de omtalte oprindelsesgarantier – dermed er vi i Venti garanteret, at vores energiforbrug i sidste ende er dækket af 100 % grøn strøm.

 

Ekstra godt formål!

Venti får nu ikke blot grøn strøm, men faktisk grøn strøm med et godt formål!
Gennem vores el-aftale donerer vi 20 kroner om måneden til organisationer, der arbejder for at beskytte natur og dyreliv i hele verden. Dermed støtter vi tætte samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp, WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove, som alle hjælper, der hvor nøden er størst.

Derudover bidrager vi via vores el-aftale til lokale, danske klimahelte, som i deres hverdag gør en særlig indsats for at passe på naturen, leve bæredygtigt eller lignende.

Det er da grøn energi, når det er bedst !!

 

Læs evt. mere om Natur-energi her natur-energi.dk 

Kontakt os

Sender besked

Tak for din besked

Vi kontakter dig snarest