Korrekt dimensionerede lufttæpper gavner arbejdsmiljøet og sparer på energien

fredag 09.10.2020

Mange virksomheder har gennem de seneste år øget deres fokus på bæredygtighed, arbejdsmiljø og reduktion af CO2 udledningen. De rigtige lufttæpper kan i den sammenhæng være en både økonomisk og energirigtig investering, som ikke mindst også gavner indeklimaet. Lufttæpperne kan dermed også blive værdifulde steps på vej mod opnåelse af verdensmål 8 og 13.

Det kan være en kold fornøjelse at være ansat på et lager i en industrivirksomhed, i en butik eller i et storcenter. Kunder såvel som ansatte oplever kulde og træk, idet de installerede lufttæpper ikke er rigtigt dimensionerede til de konkrete bygnings-, tryk- og luftforhold.

Samtidig er det også en dyr affære med en forkert lufttæppeløsning. Flere opgørelser viser, at der kan spares op til 40 % på energiforbruget ved brug af korrekt dimensionerede Teddington lufttæpper med EVOLVENT ® dysesystem.

Projekttilpassede løsninger har mange fordele

Hos Venti har vi arbejdet med lufttæppeløsninger i en lang årrække. Vi er forhandler af et bredt program af lufttæpper fra Teddington, som i mere en 40 år har sat standarden for lufttæpper, og har specialiseret sig inden for især energibesparende lufttæpper af særlig høj kvalitet.

Venti tilbyder projekttilpassede løsninger med specifikke typer til forskellige brancher som fx industri, shopping og kontorer. Samtidig kan den enkelte løsning tilpasses med farver, tekniske specifikationer og indbygningsmuligheder i forhold til de konkrete behov.

Afgørende at forstå geometri og trykforhold

I Rødovre Centrum - Danmarks største indkøbscenter målt på antal butikker - har man med succes fået installeret 35 lufttæpper fra Venti. Venti har leveret lufttæpper i E- + C-serie fra Teddington. Alle er leveret med den patenterede dyseindblæsning CONVER-GO®. Det sikrer en effektiv afskærmning ved et minimalt energiforbrug. Desuden er flere lufttæpper leveret med SILENT-komponenter, der giver en yderst støjsvag drift.

Venti har arbejdet med projekteringen og dimensioneringen ved at analysere hele Rødovre Centrums interne og eksterne geometri og trykforhold. Resultatet er en kraftig energibesparelse og et bedre indeklima. Der er i dag meget få klager fra de ansatte i centret omkring træk. Løsningen har således haft en rigtig god og positiv betydning for det daglige arbejdsmiljø i centret.

Veldokumenteret grundlag for beslutning

Ventis kompetente rådgiver ved således, hvilke forhold der skal tages hensyn til, når den rigtige lufttæppeløsning skal sammensættes. Som en del af vores projekttilpassede løsninger udfører vi derfor alle relevante beregninger i forhold til jeres bygnings geometri, trygforhold, hvor hyppigt døre og porte åbnes i løbet af dagen og meget mere. Det danner et veldokumenteret grundlag for jeres beslutning.

Løsningen skal være effektivt på den måde, at den kolde luft holdes ude og samtidig holdes varmen inde. Resultatet vil oftest være en kraftig energibesparelse, som hurtigt tjener investeringen hjem. Hertil kommer et betydeligt forbedret indeklima med reduktion i antal sygedage og mere tilfredse medarbejdere.

Faktaboks

✔ Det patenterede trykkammerdysesystem EVOLVENT® udnytter Venturi-princippet, som langt overgår traditionelle lufttæpper med en indblæsning via lameller. I EVOLVENT®-systemet komprimeres luftstrømmen i trykkammeret og fordeles jævnt gennem dysen over hele udblæsningsbredden.

✔ Som følge af den venturiformede dyse accelereres luftstrømmen, så der opstår et koncentreret, turbulenssvagt lufttæppe med stor indtrængningsdybde. Ved at dreje dysen kan udblæsningsretningen indstilles præcist. Sammenlignet med et traditionelt system kræves der betydeligt mindre luft og således mindre energi

✔ CONVER-GO® dyseindblæsning er en variant af det patenterede EVOLVENT® system.

 

Kontakt Venti A/S +45 8692 2266

Kontakt os

Sender besked

Tak for din besked

Vi kontakter dig snarest