Den rette indeklimaløsning sikrer energioptimeret drift og et godt arbejdsmiljø

mandag 07.09.2020

Et godt indeklima er alfa og omega uanset om man opholder sig i en svømmehal, et storkøkken eller i en produktionshal. En projekttilpasset og behovsstyret ventilationsløsning giver oftest de bedste resultater.

Hos Venti er vores mantra "det skal ikke bare virke – det skal fungere". Så udover at vores løsninger naturligvis overholder de standarder og minimumskrav, der er for de pågældende produktgrupper, har vi altid et godt indeklima og dermed slutbrugernes trivsel for øje.

Venti forhandler af et bredt program af tekniske produkter som storkøkkenemhætter, lufttæpper, armaturer, ventilatorer og aggregater fra leverandører af kvalitetsprodukter i Europa. Det er et rigtig godt udgangspunkt, når vi tager dialogen med vores kunder om de projekttilpassede løsninger. Det gælder både i storkøkkener, svømmehaller, detailhandlen og produktionshaller.

Projekttilpasset ventilationsloft til Hotel Alsik

Venti har således samarbejdet med Executive Chef Peter Rødsgaard og stjernekok Jesper Koch om både design, funktionalitet og ydeevne på et ventilationsloft til restaurant Syttende på Hotel Alsik. Her kan gæsterne se direkte fra restauranten og ud i køkkenet. Det giver derfor et væsentligt flottere og lettere udtryk ikke at have hængende emhætter. ”Med baggrund i vores erfaring med ventilationslofter, fik vi designet en løsning, som netop passede til Alsik’s ønsker,” siger Salgs- og Marketingdirektør Søren Clausen fra Venti. ”Vi tog udgangspunkt i den ekstra gode loftshøjde og minimum af stegeos i køkkenet på Syttende, hvilket gjorde det muligt at finde en løsning, som er rengøringsvenlig og langtidsholdbar. Løsningen blev et malet ventilationsloft, udført i rustfrit stål, hvor de højeffektive TS-UV-filtre er integreret i et rustfrit systemloft.”

Der er flere fordele ved et ventilationsloft:

  • Velegnet til professionelle køkkener
  • Tilpasses og optimeres til alle behov
  • Effektiv udsugning af stegeos og damp
  • Enkel og tidsbesparende rengøring, som sikrer overholdelse af de højeste hygiejnekrav
  • Fremmer et lyst og venligt arbejdsmiljø

Behovsstyring giver energibesparende løsning

Løsninger fra Venti med behovsstyret ventilation øger brugervenligheden og reducerer energiforbruget. Med VAV (Variable Air Volume) styret ventilation tilpasses luftmængder løbende det aktuelle behov og følger varme- og personbelastningen, så energiforbruget kan reduceres.

Effektiviteten af VAV-driften stiger i miljøer, hvor ventilationsbehovet varierer meget og er derfor særlig interessant i fx det professionelle køkkenmiljø og svømmehaller.

Godt indeklima til bygninger og gæster

I Løkken Svømmehal har man med succes fået installeret behovsstyret ventilation fra Venti, som har reduceret strømforbruget med 70 %. Aggregaterne, der er Eurovent certificerede, er udviklet til at modstå det særlige korrosionsaggressive miljø i svømmehaller. Aggregaterne leveres i to udgaver. ETA-pool SPA til mindre spa og pools 1.000 - 5.200 m³/h samt ETA-pool OLYMPIC til de større svømmeanlæg 6.000 – 80.000 m³/h.

Samtidig har den nye ventilationsløsning øget fleksibiliteten og brugervenligheden i deres ventilation, som netop er vigtige parametre, når man har mange forskellige brugergrupper i svømmehallen.

Læs mere om Alsik og Løkken Svømmehal

Kontakt os

Sender besked

Tak for din besked

Vi kontakter dig snarest